De 45e Noorderpoort Nieuwjaarsloop

Op zaterdag 6 januari a.s. vindt de traditionele Noorderpoort Nieuwjaarsloop in Stadskanaal plaats. De Noorderpoort Nieuwjaarsloop bestaat uit jeugdlopen t/m 11 jaar over 400, 800 en 1.200 meter en recreatielopen over 6 en 10 km. Bij de jongste deelnemers t/m 11 jaar mag een ouder iemand gratis meelopen. De organisatie is in handen van Runners Stadskanaal in samenwerking met Schutrups Exloo. De deelnemers aan de 6 en de 10 km starten om 14.00 uur op de Sportparklaan, terwijl op dezelfde plaats om 14.05 uur de deelnemers aan de jeugdlopen over 400, 800 en 1.200 meter aan hun afstand beginnen.

Het parcours is geheel verhard en voert de deelnemers o.a. over fietspaden in het bos. De lopers worden verbaal ondersteund door spreekstalmeester Egbert Euving. De deelnemers aan de jeugdlopen ontvangen een medaille, terwijl er voor alle deelnemers na afloop een kop snert gereed staat. Voor de deelnemers aan zowel de 6 als de 10 km is er voor de eerste drie mannen en vrouwen eremetaal beschikbaar. De prijsuitreiking vindt direct na binnenkomst plaats bij de finish. Tijdregistratie vindt niet plaats. Bij de finish staat een tijdklok opgesteld waarop de gelopen tijd kan worden gezien.

Inschrijven kan vanaf 12.45 uur tot een kwartier voor de start in de kantine van het Noorderpoortcollege, Sportparklaan 5 te Stadskanaal, nabij de atletiekbaan. Douche- en kleedgelegenheid zijn aanwezig. Het inschrijfgeld voor de jeugd t/m 11 jaar bedraagt € 1,00, van 12 t/m 17 jaar € 3,00 en 18 jaar en ouder € 5,00. Schutrups Exloo is hoofdsponsor van zes lopen, waaronder de Noorderpoort Nieuwjaarsloop, die door Runners Stadskanaal in samenwerking met Schutrups Exloo worden georganiseerd. De volgende loop is de Schutrups Wintertrail op zondag 11 februari 2018. Meer informatie over de Noorderpoort Nieuwjaarsloop is te vinden op www.runnersstadskanaal.nl en www.schutrups.nl of telefonisch te verkrijgen via 06-44274949.

2 reacties op “De 45e Noorderpoort Nieuwjaarsloop

  1. Hallo, is er ook voorinschrijving?
    Ik zie op de schutrupsrunners.nl een kopje Inschrijven maar verder geen doorklik.
    Mooi trouwens dat jullie dit gaan organiseren!
    Het zou mooi zijn als er wel weer een tijdsregistratie komt.

Reageren kan niet.