Op de avond van de langste dag van het jaar vindt wederom de Midsummernight Run plaats bij Poolshoogte in de Staatsbossen van Odoorn-Exloo. Een 5 of 10 km run door de prachtige bossen en als extra de Hill Climb, een beklimming van de 13 meter hoge heuvel.

POOLSHOOGTE

De Poolshoogte is een dertien meter hoge heuvel, aangelegd in 1934, op een unieke locatie in de bossen bij Odoorn. Op die heuvel staat een in 2000 gebouwde achttien meter hoge brandtoren.

De start van de Schutrups Midsummernight Run is bij terras-restaurant Poolshoogte. Alle lopers kunnen kiezen uit een 5 of 10 km route en deze zijn beide bijna volledig onverhard.

HILL CLIMB

Een ander uniek evenement tijdens deze hardloopwedstrijd is de Hill Climb. De Hill Climb is een individuele tijdrit voor hardlopers. Het parcours is 500 meter lang, maar in die afstand zit wel het beklimmen en afdalen van de Poolshoogte heuvel, dat met dertien meter het hoogste punt van de Hondsrug is. Elke loper start apart.

Iedereen kan aan de Hill Climb meedoen. Schutrups kreeg het idee voor de Hill Climb toen hij op bezoek was bij de Goodwood Festival of Speed in Engeland. De uiteindelijke winnaars (apart klassement dames en heren) van de Hill Climb mag zich het hele jaar Schutrups Hill Climb kampioen noemen. Hij of zij krijgt een fantastisch functioneel herinneringsshirt.

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan op de avond zelf tussen 18.15 en 19.30 uur in het restaurant bij Poolshoogte. De start van de Midsummernight Run is om 20.00 uur. De Hill Climb begint om 21.00 uur.

Dus doe mee aan dit spectaculaire event of kom kijken op donderdag 21 juni om 20.00 bij Poolshoogte!